Joost Klein haalt uit tijdens optreden in Vancouver: ‘Fuck Eurovision’

Tijdens een optreden in de Canadese stad Vancouver heeft Joost Klein uitgehaald naar het Eurovisie Songfestival. Op opnames is te horen hoe hij „fuck Eurovision” het publiek in roept. Het is de eerste keer dat Klein iets over de organisatie zegt sinds hij twee weken geleden werd uitgesloten van deelname aan de finale van het songfestival.

Vorige week trad Klein voor het eerst sinds zijn diskwalificatie op in Enschede, maar zei hij niets over de gebeurtenissen in Malmö, waar het evenement dit jaar georganiseerd werd: „I know everybody is waiting for me to say something dumb. But I just love, and I love you forever.” Ook op zijn socialemediakanalen heeft hij alleen nog maar geschreven dat „love always wins”.

Op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, 11 mei, besloot de organisatie dat Klein gediskwalificeerd zou worden, omdat er aangifte tegen hem was gedaan na een incident met een cameravrouw. Omroep AVROTROS zegt dat hij „een dreigende beweging” zou hebben gemaakt naar de vrouw, zij zou hem tegen gemaakte afspraken in hebben gefilmd. Het hoofd van de onderzoeksafdeling van de politie in Malmö zegt dat er „sterk bewijs” tegen Klein is. Eerder zei zijn advocaat al dat een voorlopige procesdatum is vastgesteld voor begin juni.


Lees ook
Het strakke keurslijf van het Eurovisie Songfestival zat Joost Klein zichtbaar dwars

Donderdagavond mocht Joost Klein voor de laatste keer zijn Europapa in Malmö opvoeren.