Israël bombardeert Khan Younis, ‘zes doden bij beschietingen op Rafah’

Israëlische leger: ’101 militairen gedood sinds begin grondoffensief’

Volgens het Israëlische leger zijn tot nu toe 101 Israëlische militairen gedood sinds het grondoffensief in de Gazastrook begon op 27 oktober, aldus lokale media maandag. Nog eens zeshonderd militairen raakten gewond.

Op 8 december was het totale aantal sterfgevallen van het leger 420. Het overgrote deel daarvan, meer dan driekwart, is gedood op 7 oktober, toen Hamas vanuit de Gazastrook Israël aanviel.

Israël bombardeert Khan Younis, ‘zes doden bij beschietingen op Rafah’

Israël heeft de stad Khan Younis in het zuiden van de Gazastrook gebombardeerd in de nacht van zondag op maandag, meldt persbureau AFP. Al Jazeera schrijft dat ook grensstad Rafah „intens” is beschoten, waarbij volgens het Palestijnse persbureau Wafa zes mensen om het leven kwamen.

Beschietingen op vluchtelingenkamp Maghazi kostten volgens Wafa zondag nog eens 22 mensen het leven, en bij een bombardement op een huis in het kamp Nuseirat zouden vijf mensen zijn omgekomen. Beide kampen liggen in het midden van de Gazastrook. NRC kan deze berichten niet verifiëren.

Zaterdag beval Israël bewoners van Khan Younis om het stadscentrum te verlaten. De gevechten in Gaza kunnen nog maanden doorgaan, zei een Israëlische veiligheidsadviseur volgens persbureau AP.

Rook boven Khan Younis na Israëlische beschietingen op zondag. Foto Ibraheem Abu Mustafa/Reuters

Welkom in dit blog

In dit blog volgt NRC de situatie in Israël en de Gazastrook en ontwikkelingen die daarmee te maken hebben. Lees hier het vorige blog terug.