Inter plaatst zich voor Champions League finale na 1-0 winst in derby tegen AC Milan

Champions League Woensdag spelen Manchester City en Real Madrid de andere halve finale tegen elkaar. Vorige week eindigde de heenwedstrijd in 1-1.
Romelu Lukaku (midden) viert de overwinning van zijn club.
Romelu Lukaku (midden) viert de overwinning van zijn club. Alberto Lingria/Reuters

Internazionale heeft dinsdagavond de finale van de Champions League bereikt ten koste van AC Milan. Op 10 juni nemen de Nerazzurri het op tegen Real Madrid of Manchester City in Istanbul. De ploeg van trainer Simone Inzaghi won met 1-0 van Milan, na vorige week al met 2-0 te hebben gewonnen.

Na een vurig begin van beide kanten, kwakkelde het wat betreft de kansen, maar beslist niet qua overtredingen. De Franse scheidsrechter Clément Turpin liet de stadsgenoten begaan en hield zijn kaarten op zak. Verder was AC Milan, dat juist de doelpunten moest maken, ongevaarlijk. Tot de 38ste minuut, toen de creatieve Portugese aanvaller Rafael Leão zich door de verdediging van Inter worstelde en vlak langs het doel van Inter schoot.

De Milanezen schopten elkaar intussen om de haverklap onderuit. Milan-verdediger Malick Thiaw pakte uiteindelijk pas in de 56ste minuut de eerste gele kaart nadat hij Lautaro Martínez een duw gaf. In de 74ste minuut besliste diezelfde Martínez de wedstrijd: 1-0 voor Inter. Via de korte hoek passeerde hij Milan-doelman Maignan met een laag schot.

Frustratie leidde tot opstootjes, bijvoorbeeld toen de Bosnische Rade Krúnic (AC Milan) de enkel van de Turkse Hakan Çalhanoğlu raakte met een harde tackle. Hij kreeg geel, net als zijn teamgenoot Fikayo Tomori en tegenstander Martínez, nadat zij zich lieten gelden in een schreeuw- en duwpartij. Niet lang daarna klonk het laatste fluitsignaal.

In 2010 wonnen de Nerazzurri met een in topvorm verkerende Wesley Sneijder als laatste Italiaanse club de Champions League, na een 2-0 overwinning op Bayern München. Woensdag spelen Manchester City en Real Madrid de andere halve finale tegen elkaar. Vorige week eindigde de heenwedstrijd in 1-1. Haalt Manchester City de finale, dan wint hoe dan ook een Nederlander de Champions League. Tegenover Denzel Dumfries bij Inter is Nathan Aké namelijk een van de verdedigers van City. Of Aké die wedstrijd zal meemaken, is de vraag, hij is momenteel geblesseerd.