In Rafah zeker tien doden gevallen door Israëlische luchtaanvallen

In dit blog volgt NRC het laatste nieuws over de Gaza-oorlog en de onrust in het Midden-Oosten die daarmee te maken heeft.

Welkom in dit blog

In dit blog volgt NRC de nieuwsontwikkelingen rond de Gaza-oorlog. Ons vorige blog kun je hier teruglezen.

In Rafah zeker tien doden gevallen door Israëlische luchtaanvallen

In Rafah zijn zeker tien mensen gedood door Israëlische luchtaanvallen op een wijk in de stad Rafah. Dat meldt een correspondent van het Palestijnse nieuwsmedium Wafa News Agency. Volgens de verslaggever vielen Israëlische gevechtsvliegtuigen een huis in de wijk Tal al-Sultan aan. Van vrijdagnacht tot op de vroege zaterdagochtend was er een golf van Israëlische aanvallen vanuit de lucht op verschillende delen van de zuidelijke stad Rafah.

De aanval richtte zich zowel op de oostelijk gelegen wijk as-Salam als op het westelijke deel van de stad, het Tal as-Sultan-gebied. Beide wijken zijn dichtbevolkt gezien veel ontheemde gezinnen er onderdak zoeken in woonhuizen of tenten.

„De situatie in Rafah wordt steeds gevaarlijker en riskanter”, meldt Al Jazeera. Sinds het uitbreken van de oorlog tussen Hamas en Israël, is het merendeel van de bevolking van Gaza naar Rafah gevlucht. De Verenigde Staten en ook andere landen zijn tegen het door Israël aangekondigde offensief in Rafah.

In Rafah zijn er zeker tien doden gevallen door Israëlische meest recente luchtaanvallen. Foto Mohammed Abed/AFP