Harris kiest progressieve gouverneur Tim Walz als kandidaat-vicepresident

De Democratische presidentskandidaat Kamala Harris kiest gouverneur Tim Walz uit Minnesota als haar kandidaat-vicepresident. Dat melden persbureau Reuters en nieuwszender CNN. Harris zal haar besluit naar verwachting officieel bekendmaken tijdens een campagnebijeenkomst in Philadelphia later deze dinsdag.

De 60-jarige Walz is sinds januari 2019 gouverneur in Minnesota en staat bekend om zijn progressieve beleid. Zo zet hij vol in op klimaatdoelen, vrouwenrechten en belastingverlagingen voor de middenklasse. Ook legaliseerde hij marihuana en maakte hij het moeilijker vuurwapens te kopen.


Lees ook

Waarom Kamala Harris meer kans maakt op het presidentschap dan Hillary Clinton

Vicepresident Kamala Harris donderdag in Washington na haar ontmoeting met de Israëlische premier Bibi Netanyahu.

Daarvoor zat hij vanaf 2007 namens Minnesota in het Huis van Afgevaardigden. Voor zijn politieke carrière diende hij in het leger en was hij aardrijkskundeleraar en American football-coach op een middelbare school. Verwacht wordt dat Walz witte kiezers op het platteland aan kan spreken.

Walz trok de afgelopen weken veel aandacht met zijn uitgesproken steun voor Harris en het wegzetten van Republikeinen als „rare mensen” met „vreemde ideeën”.