Geen uitstel Marengo-proces, vonnis tegen Taghi en medeverdachten op 27 februari

De rechtbank doet op 27 februari uitspraak in het Marengo-proces, waarin Ridouan Taghi en meerdere van zijn handlangers terechtstaan. Het leek er afgelopen dagen op dat het vonnis mogelijk opnieuw zou worden uitgesteld, maar de rechtbank van Amsterdam liet donderdagmiddag weten „geen aanleiding te zien” om de datum te verplaatsen.

Twee dagen eerder vroegen de advocaten van Taghi en zijn twee medeverdachten om meer tijd om onderzoek te doen naar nieuwe informatie die het Openbaar Ministerie pas begin dit jaar aan het dossier heeft toegevoegd. Dit ging onder meer om pas recent gekraakte berichten die op telefoons kroongetuige Nabil B. en medeverdachte Achraf B. werden aangetroffen. De rechtbank heeft dit verzoek donderdag naast zich neergelegd.

De al zes jaar slepende strafzaak zou eigenlijk afgelopen oktober al een uitspraak krijgen. Dat vonnis werd toen met een paar maanden uitgesteld, vanwege de complexiteit van het proces. Het OM en meerdere advocaten en zelfs verdachten pleitten voor een snelle uitspraak in de zaak, zodat die eindelijk afgerond kan worden.