Festivals Pinkpop en Graspop sluiten parkeerplaatsen in verband met eerdere regenval

Festivalgangers zullen dit weekend rekening moeten houden met flinke hinder van de regenval van de afgelopen weken. Op Pinkpop in Landgraaf is vooralsnog een van de parkeerplaatsen gesloten, en op festival Graspop in het Belgische Dessels zijn zelfs alle parkeerplaatsen gesloten.

Bij het Limburgse Pinkpop gaat het om de P5-parkeerplaats, waar bezoekers hun auto het hele weekend konden laten staan, niet zo ver van campings B en C en ruim een half uur lopen van het festivalterrein. Bezoekers krijgen de kosten voor het parkeerticket, 37,50, automatisch teruggestort, schrijft Pinkpop op haar website. Het festival verwacht vrijdag 40.000 bezoekers op het festival.

Rond metalfestival Graspop zijn de problemen ernstiger: alle parkeerplaatsen rond het festival, dat op donderdag begint en waar normaal 55.000 mensen per dag komen, zijn onbegaanbaar. Het gaat om grasvelden die verzadigd zijn door alle regen van de afgelopen tijd, auto’s zouden zich er in vastrijden.

Camping

Ook is een deel van een van de campings van Graspop afgesloten. Bezoekers die het festival één dag bezoeken wordt opgeroepen daar niet te kamperen en ‘s avonds naar huis te gaan in plaats van overnachten, om plaats over te houden voor bezoekers die meerdere dagen blijven. Die camping is gratis voor festivalbezoekers, zegt een woordvoerder, die ook zegt dat de andere campings gewoon volledig open gaan zoals gepland.

Het festival raadt iedereen aan met het openbaar vervoer te komen, of zich te laten afzetten door iemand bij de kiss & ride in de buurt, waar shuttlebussen bezoekers van en naar het festival brengen. Het festivalterrein zelf ligt er goed bij, zegt de woordvoerder. „Alle invalswegen blijven perfect bereikbaar en dus alle materialen en acts zullen zonder problemen kunnen aankomen en opstellen om hun show te geven.”