Elf burgerdoden door Israëlische aanvallen op Libanese dorpen

Elf burgerdoden door Israëlische aanvallen op Libanese dorpen

Bij Israëlische aanvallen op dorpen in Zuid-Libanon zijn er zeker elf burgerdoden gevallen, onder wie zes kinderen. Dat melden een ziekenhuisdirecteur en drie Libanese veiligheidsbronnen aan persbureau Reuters. Ook zouden er vier Hezbollah-militanten zijn gedood.

De aanvallen zijn volgens de Israëlische autoriteiten een reactie op raketaanvallen van woensdag vanuit Libanon over de grens met Israël, waarbij een Israëlische militair omkwam. Volgens de woordvoerder van de Israëlische regering is Israël niet geïnteresseerd in oorlog op twee fronten. „Maar als het wordt geprovoceerd, zullen we krachtig reageren”, aldus de woordvoerder. Hezbollah heeft de aanvallen niet bevestigd.

Sinds de oorlog in Gaza is er sprake van aanvallen tussen Hezbollah en het Israëlische leger. Inmiddels zijn daarbij dertig Libanese burgers en vijf Israëlische burgers gedood. Daarbij zijn een tiental Israëlische militairen en 170 militanten van Hezbollah omgekomen door de aanvallen.

De lsraëlische luchtaanvallen op Zuid-Libanese dorpen hebben elf burgers gedood. Foto Mohammed Zaatari/AP

Welkom in dit blog

In dit blog volgt NRC de oorlog in Gaza en de spanningen in het Midden-Oosten die daarmee te maken hebben. Ons vorige blog kun je hier teruglezen.