Eén op de tien treinen dit jaar vertraagd, NS belooft beterschap in 2024

In 2023 was één op de tien treinen van NS vertraagd. Dat hebben NS en ProRail vrijdag bekendgemaakt. Een van de oorzaken van de vertragingen was een tijdelijke snelheidsbeperking op het spoor. Ook omleidingen van goederentreinen zorgden voor meer vertraging en er waren minder treinen beschikbaar door een tekort aan technici en monteurs. Hogesnelheidslijnen waren nog vaker vertraagd: een op de vier treinen liep vertraging op. „We gaan onze stinkende best doen om de dienstverlening voor al onze reizigers te verbeteren”, zei de directeur van NS, Wouter Koolmees, vrijdagochtend tijdens een presentatie van de punctualiteitscijfers voor de pers.

NS en ProRail beloven dat er volgend jaar meer treinen op tijd zullen rijden, onder andere omdat de snelheidsbeperkingen verholpen worden en er meer treinen gaan rijden. Maar er zullen ook problemen blijven, verwacht Koolmees. De spoorbedrijven willen zoveel mogelijk treinen laten rijden, maar daardoor is de kans op vertraging groter. „Er zullen de komende jaren nog heel veel werkzaamheden plaatsvinden”, zegt Koolmees. „En daar gaan de reizigers overlast van ondervinden.”


Lees ook
NS doet er alles aan om mij uit de trein te houden

NS doet er alles aan om mij uit de trein te houden

Voor NS was het een „heel turbulent jaar”, aldus Koolmees. Er vond een groot aantal incidenten op het spoor plaats. In maart werd een NS-machinist bij Maarn aangereden en in april vond een groot ongeluk plaats in Voorschoten. Toen botsten twee treinen tegen een kraan op het spoor. Bij het ongeluk kwam een medewerker van BAM om het leven en raakten negentien mensen gewond.

Met medewerking van Jan Benjamin.