Djokovic verslaat Amerikaan Shelton en bereikt finale US Open

Tennis Vorig jaar ontbrak de Serviër op het grandslamtoernooi in New York omdat hij zich niet had laten vaccineren tegen het coronavirus.
Foot Justin Lane/EPA

Novak Djokovic heeft voor de tiende keer in zijn carrière de finale van de US Open bereikt. Hij wist in de halve finale gemakkelijk te winnen van de 20-jarige Amerikaan Ben Shelton (6-3, 6-2, 7-6).

De 36-jarige Serviër won de eerste twee sets overtuigend, maar verspeelde in de derde set een ruime voorsprong. Shelton knokte zich knap terug, maar Djokovic wist zijn setpoint te overleven en trok de partij in een tiebreak alsnog in drie sets naar zich toe.

Vorig jaar ontbrak de Serviër op het grandslamtoernooi in New York omdat hij zich niet had laten vaccineren tegen het coronavirus. Djokovic wist de US Open al drie maal te winnen, voor het laatst in 2018. De huidige nummer twee van de wereld kan als hij de finale wint, zijn 24ste grandslamtitel binnenslepen.

Djokovic neemt het zondag in de finale op tegen de als eerste geplaatste Spanjaard Carlos Alcaraz of tegen nummer drie Daniil Medvedev, die het later vannacht tegen elkaar opnemen.