Dertien mensen aangehouden na rellen tussen groepen Eritreeërs in Den Haag, zes agenten gewond

Dertien mensen zijn aangehouden vanwege de rellen zaterdagavond tussen groepen Eritreeërs, na een bijeenkomst in Den Haag. Dat meldt de politie zondag in een persbericht. Het zou gaan om een uit de hand gelopen confrontatie tussen voor- en tegenstanders van de Eritrese regering.

De aangehouden verdachten zijn mannen in de leeftijd van 19 tot 36 jaar oud. Het ging er zaterdagvond heftig aan toe in Den Haag, waarna de burgemeester een noodbevel afgaf. Den Haag laat zondag weten aangifte te doen tegen de relschoppers.

Tijdens de rellen raakten zes politieagenten gewond. Een van de politieagenten werd aangereden door een politieauto. Het is niet bekend wie de politieauto bestuurde. De relschoppers gooiden onder meer met vuurwerk en stenen naar de politieagenten en de brandweer. „Het is zeer te betreuren dat collega’s gewond zijn geraakt en ook andere hulpverleners ernstig belaagd werden. Dit is onacceptabel”, zegt algemeen commandant van de politie Mariëlle van Vulpen.

Het zalencentrum aan de Fruitweg is zondag weer gewoon in gebruik genomen, ondanks de beschadigingen aan de buitenkant, zegt een medewerker tegen persbureau ANP. Het puin is grotendeels al opgeruimd.