De opvallendste albums van deze week: Burna Boy, La Rêveuse, Wreckless Eric en Noname

Recensie Muziek

Albumrecensies Elke week komen er tientallen nieuwe albums uit. Welke zijn deze week de moeite waard? Rapper Burna Boy vindt zichzelf opnieuw uit, ensemble La Rêveuse ontdekt muziek in het Londen van 1740 en Noname rapt lieflijk, maar dat is opzettelijk misleidend.

Hiphop

●●●●

Burna Boy I Told Them…


Met zijn vorige album vol vuurwerk bewees Burna Boy zijn status. Zijn nieuwe album I Told Them… is een bestendiging van zijn genialiteit. Zijn muziek voelt als een lome nazomer met precies genoeg swing en groove om na een lange vakantie toch een beetje zin te krijgen in het opnieuw beginnen van het gewone leven. Lees de hele recensie.

Klassiek

●●●●

La Rêveuse London circa 1740


Halverwege de achttiende eeuw wemelde het van muzikaal talent in Londen. In de eerste plaats was er de geniale componist Händel, die het culturele aanzien van de stad bepaalde. Zoals de Russische oligarch Roman Abramovitsj – voor de inval in Oekraïne – de beste voetballers naar Londen lokte, zo deed Händel dat met zijn orkest. Het Franse ensemble La Rêveuse schetst een mooi en bruisend beeld van die tijd. Lees de hele recensie.

Rock

●●●●

Wreckless Eric Leisureland


De artiestennaam Wreckless Eric werd hem door platenlabel Stiff opgedrongen, toen de 22-jarige Eric Goulden in 1977 debuteerde met de punkrockende oorwurm ‘Whole Wide World’. Op zijn nieuwe album Leisureland viert hij de creatieve kracht die zijn muziek onverminderd herbergt. Hoe krakkemikkig ze ook is opgenomen en hoe eigenzinnig het ook mag klinken. Wreckless Eric doet wat hij doet. Misschien wel beter dan ooit. Lees de hele recensie.

Hiphop

●●●●●

Noname Sundial


Noname rapt ontspannen met haar diepe en warme stem, en gebruikt zachtaardige instrumentaties. Maar de lieflijkheid is misleidend. Met opzet. Want de boodschap van Noname is explosief. Haar teksten gaan over leven en geschiedenis van de Afro-Amerikanen, maar ook over strijd in Rhodesië, politicus Mugabe en haar socialistische denkbeelden. Lees de hele recensie.