Beter Bed gaat beurs verlaten na overname door Torqx

Aandelen De topman van het bedrijf staat achter de overname. Voor Beter Bed zou het makkelijker zijn om zich op de langetermijnplannen te richten als de onderneming niet meer op de beurs zit maar een private eigenaar heeft.
Met Torqx is afgesproken dat er geen banen zullen verdwijnen bij Beter Bed.
Met Torqx is afgesproken dat er geen banen zullen verdwijnen bij Beter Bed. Foto Remko de Waal/ANP

Bedden- en matrassenverkoper Beter Bed wordt overgenomen door investeerder Torqx. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt in een persbericht. Door de overname zal het bedrijf met 130 winkels en ruim duizend werknemers de Amsterdamse aandelenbeurs verlaten. De deal, die gewaardeerd wordt op ongeveer 168 miljoen euro, wordt naar verwachting begin volgend jaar afgerond.

Met Torqx is afgesproken dat er, behalve het verlaten van de beurs, weinig zal veranderen voor het bedrijf. Er zullen geen banen worden geschrapt en het hoofdkantoor zal in het Brabantse Uden blijven.

Beter Bed-topman John Kruijssen staat achter de overname, omdat het voor het bedrijf makkelijker zou zijn zich op de langetermijnplannen te richten als de onderneming niet meer op de beurs zit maar een private eigenaar heeft. Bovendien is Kruijssen blij met het bedrag dat Torqx wil gaan betalen: 6,10 euro per aandeel.

Beter Bed opende in 1983 in Helmond en Uden de eerste filialen. Later breidde het bedrijf uit naar het buitenland: het kreeg filialen in onder meer België, Duitsland en Spanje. Maar Beter Bed wankelde door die buitenlandse winkels. Bij de Spaanse dochter El Gigante del Colchón kwam nauwelijks geld binnen. Ook kwam Beter Bed een paar jaar geleden in de problemen toen de Duitse dochter Matratzen Concord minder bezoekers kreeg door een gifschandaal.

Lees ook: John Kruijssen: ‘De dag dat je besluit 50 procent van je business af te snijden, dat is best wel een dingetje’