Begeleidster overleden bij steekincident in zorginstelling Emmen

Jeugdzorg De politie hield na het incident twee verdachten aan. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

Archiefbeeld van een politieauto.
Archiefbeeld van een politieauto.

Foto Lex van Lieshout/ANP

Bij een steekpartij in een jeugdinstelling in Emmen is zaterdagavond een medewerker omgekomen. Dat heeft de politie kort na het incident gemeld. De steekpartij vond plaats in een vestiging van zorginstelling Yorneo. De politie heeft twee personen aangehouden.

Wat er precies is gebeurd in de jeugdinstelling, is nog onduidelijk. De begeleidster overleed ter plekke aan haar verwondingen. De Drenthse politie arresteerde kort na het incident een verdachte, en hield na het uitsturen van het signalement een tweede persoon aan.

De zorginstelling waar het incident plaatsvond biedt gezinshulpverlening met verblijf. De burgemeester van Emmen, Eric van Oosterhout, sprak via Twitter zijn medeleven uit voor de nabestaanden van het slachtoffer.

Twitter avatar evoosterhout Eric van Oosterhout Vanavond een fatale gebeurtenis bij jeugdzorginstelling @yorneo in de Stationsstraat in Emmen, waarbij een begeleidster om het leven kwam. Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden van het slachtoffer. De politie onderzoekt de toedracht.