Autocoureur Dilano van ’t Hoff (18) overleden na zware crash Spa

Autosport De 18-jarige coureur uit Dordrecht raakte betrokken bij een crash met vier andere coureurs. Hulp op het circuit mocht niet meer baten.
Foto Pablo Guillen/Action Plus/Shutterstock

De Nederlandse coureur Dilano van ’t Hoff is zaterdag na een zware crash op het circuit van Spa-Francorchamps in België om het leven gekomen. Dat heeft de Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA) bekendgemaakt. De 18-jarige coureur uit Dordrecht raakte betrokken bij een crash met vier andere coureurs. Hulp op het circuit mocht niet meer baten.

Van ’t Hoff kwam uit voor het team MP Motorsport in de Formula Regional European Championship by Alpine. Op Twitter reageert Formule 1-topman Stefano Domenicali op zijn overlijden. „Dilano stierf terwijl hij zijn droom najaagde om de top van de motorsport bereiken. Samen met de hele motorsportgemeenschap gaan onze gedachten uit naar zijn familie en geliefden.” In 2019 kwam op hetzelfde gedeelte van de baan de Franse coureur Anthoine Hubert om het leven.

Van ’t Hoff, die over een maand negentien zou worden, reed vanaf zijn elfde in de karts en debuteerde in 2021 in de Formule 4, toen hij kampioen werd in Spanje. Later vandaag wordt een minuut stilte gehouden voor de start van de 24 Uur van Spa.