Ajax na valse start met 4-1 te sterk voor kampioen van Polen in play-offs Europa League

Ajax heeft goede zaken gedaan in de eerste wedstrijd van de play-offs voor de Europa League. Op bezoek bij Jagiellonia Bialystok, afgelopen seizoen de verrassende kampioen van Polen, wonnen de Amsterdammers met 4-1. Volgende week donderdag wordt de return gespeeld in de Johan Cruijff Arena.

Net als afgelopen weken stuurde coach Francesco Farioli een behoorlijk gewijzigd elftal het veld in, met onder meer basisplaatsen voor Chuba Akpom, Carlos Forbs en Mika Godts. Steven Berghuis startte vanaf het middenveld. Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Bertrand Traoré kregen rust en begonnen vanaf de bank. Daar zat ook Daniele Rugani, de van Juventus gehuurde verdediger.

Hattrick Chuba Akpom

Al na vijf minuten viel het eerste openingsdoelpunt, aan de kant van Jagiellonia Bialystok. Een corner werd niet goed weggewerkt en uit de rebound kopte Adrián Diéguez de 1-0 binnen. De Polen konden maar kort genieten van de voorsprong: in de negende minuut kwam de gelijkmaker van spits Chuba Akpom.

In het restant van de eerste helft had Ajax veel de bal, maar werden amper kansen gecreëerd. Na een half uur spelen was de Belg Mika Godts die op aangeven van Devyne Rensch de 2-1 binnenkopte.

Na rust gingen de Amsterdammers, en met name Chuba Akpom, verder met scoren. Zowel de 3-1 als 4-1 werden gemaakt door de Engelse spits. Mika Godts had de score verder kunnen uitbouwen, maar miste een penalty.