Ajax met 3 doelpunten ruim langs Qarabag

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen het Azerbeidzjaanse Qarabag FK met 3-0 gewonnen. Doelpuntenmakers waren Kenneth Taylor, Wout Weghorst via een penalty en Chuba Akpom. Dankzij de overwinning blijft Ajax hoog op de ranglijst in de Europa League staan. Over twee weken ontvangt het team in Amsterdam Maccabi Tel Aviv, dat nog geen punten heeft.

Ajax begon met Rugani en Weghorst in de basis. Het was de eerste basisplaats voor de deze zomer overgekomen spits. Brobbey zou rust krijgen in aanloop naar de krakers tegen Feyenoord en PSV. Maar mogelijk kijkt coach Francesco Farioli ook naar de statistieken: Brobbey heeft na zes wedstrijden in de eredivisie nog niet gescoord, terwijl Weghorst dat als invaller al twee keer deed.

Ook voor Daniele Rugani was het de eerste basisplaats sinds hij deze zomer op huurbasis overkwam van de Italiaanse club Juventus. Na een sterke openingsfase kwam Qarabag FK al na een kwartier met tien man te staan. Júlio Romão kreeg direct rood voor het neerhalen van Ajax-aanvaller Mika Godts, die anders vrij op het doel af had gekund.

Drie doelpunten en nóg een rode kaart

In de 36ste minuut kwam Ajax op voorsprong. Middenvelder Kenneth Taylor scoorde na een inzet van Weghorst in tweede instantie van dichtbij de 0-1, wat ook de ruststand was. Het was Weghorst zelf die de stand na rust verdubbelde uit een zeer makkelijk gegeven strafschop. Invaller Chuba Akpom zette met 3-0 de eindstand op het bord. In de slotfase kreeg Qarabag nog een tweede rode kaart te verwerken.

Qarabag, dat eerder verloor van Tottenham Hotspur en Malmö FF, blijft ook na vanavond op 0 punten steken. Ajax won eerder ruim van Besiktas en speelde gelijk tegen Slavia Praag. Na de overwinning van vanavond staan de Amsterdammers met 7 punten bovenaan. Aan het einde van de competitiefase gaan de eerste acht ploegen direct door naar de knock-outronde.

Ajax speelt in de komende speelrondes onder andere nog tegen Maccabi Tel Aviv, Lazio Roma en Galatasaray.