Israël: vier Israëlische militairen gedood door drone-aanval Hezbollah

Bij een drone-aanval van Hezbollah zondagavond op een Israëlische legerbasis zijn er vier Israëlische militairen omgekomen, meldden de Israëlische strijdkrachten op X. Volgens Hezbollah, die de aanval heeft opgeëist, is de actie een vergelding voor de Israëlische aanvallen op Beiroet vorige week donderdag, waarbij 22 doden vielen. Dat schrijft persbureau AP.

De militaire basis ligt nabij het Israëlische Binyamina, een stad zeventig kilometer ten zuiden van de Libanese grens. Op basis van eerdere berichtgeving leek de aanval op de stad zelf uitgevoerd te zijn, maar het blijkt nu om de legerbasis te gaan. Bij de aanval zijn verder zeker vijftig militairen gewond geraakt, aldus een Israëlische legerwoordvoerder.

Het zou gaan om de dodelijkste aanval van Hezbollah sinds Israël op 1 oktober begon met de grondinvasie van Libanon. Volgens een Israëlisch nieuwskanaal werden rond 19.00 uur lokale tijd drones op Israël afgevuurd. De Israëlische luchtmacht wist er twee te onderscheppen, maar één drone vloog erg laag en kon ondanks meerdere pogingen niet worden neergehaald.

Door het geavanceerde luchtverdedigingssysteem van Israël komt het zelden voor dat er zoveel Israëliërs gewond raken. Om onbekende redenen ging het Israëlische luchtalarm niet af.

Israëlische militairen lopen langs de legerbasis waar de Hezbollah-drone was neergekomen.
Foto Itay Cohen/Reuters