Hoofdverdachte verdwijning Maddie McCann vrijgesproken in andere zaak

Christian Brückner, de Duitse hoofdverdachte in de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann, is dinsdag door een rechtbank in het Duitse Braunschweig vrijgesproken in een aantal andere misbruikzaken. Dat melden Duitse en internationale media dinsdag.

Brückner (47) werd verdacht van drie gevallen van verkrachting en twee van seksueel kindermisbruik. De zaken speelden in Portugal en dateren uit de periode tussen 2000 en 2017. De aanklagers hadden vijftien jaar cel geëist, maar de rechtbank oordeelde dat zijn schuld onvoldoende bewezen is. De aanklagers gaan in beroep.

De Duitser komt ondanks zijn vrijspraak niet op vrije voeten. Hij zit vast vanwege de verkrachting van een 72-jarige Amerikaanse vrouw in de Portugese stad Praia da Luz in 2005. Vijf jaar geleden veroordeelde een rechter Brückner in die zaak tot zeven jaar gevangenisstraf.

Nooit teruggevonden

Kort na die veroordeling kwam Brückner in beeld als verdachte in de verdwijning van McCann in 2007. Het toen drie jaar oude Britse meisje verdween uit het appartement waar ze met haar ouders op vakantie was, tevens in Praia da Luz.

De zaak kwam internationaal uitgebreid in het nieuws, maar McCann werd nooit teruggevonden. Aangenomen wordt dat ze niet meer leeft.

Brückner zou tegen een celgenoot hebben verteld dat hij bij een inbraak een kind had ontvoerd en zijn telefoon zou zich tijdens de ontvoering in de buurt van het appartement van McCanns ouders hebben bevonden. De Duitser zelf ontkent; hij is ook nooit aangeklaagd in de zaak.


Lees ook

Zoektocht naar ‘Maddie’ McCann ten einde, materiaal naar Duitsland gestuurd

Autoriteiten verzamelen zich bij het Stuwmeer in de Portugese Algarve.