Ten minste zes doden bij Israëlische bombardementen op centrum Beiroet

Bij bombardementen van het Israëlische leger op het centrum van de Libanese hoofdstad Beiroet zijn in de nacht van woensdag op donderdag ten minste zes doden gevallen. Dat melden verschillende internationale persbureaus, waaronder Reuters.

Het is de tweede keer deze week dat Israël het centrum van Beiroet aanvalt. Sinds de escalatie in het conflict tussen Hezbollah en Israël bleven deze aanvallen beperkt tot buitenwijken van de Libanese hoofdstad. Nu gaat het om een appartementencomplex in de wijk Bachoura, op nog geen kilometer afstand van het Libanese parlementsgebouw. Volgens Libanese staatsmedia zit in het appartementencomplex een medisch centrum.

Het Libanese ministerie van volksgezondheid meldt dat er sinds woensdagochtend 46 doden zijn gevallen door Israëlische bombardementen. Een zegsman van het Israëlische leger roept Libanezen via X op niet terug te keren naar hun huizen. De „aanvallen zullen doorgaan”.

Al Jazeera schrijft dat het grondoffensief van het Israëlische leger in Zuid-Libanon voorlopig op „pauze” staat, maar dat Israël intussen het aantal aanvallen via de lucht opvoert. Die keuze volgt op het bericht dat acht Israëlische soldaten in Libanon zijn omgekomen tijdens grondconfrontaties met Hezbollah. De strijdgroep heeft geen luchtafweersysteem ter beschikking.

Volgens Libanese staatsmedia zou in het gebouw een medisch centrum zijn gevestigd.
Foto REUTERS/Emilie Madi