Opnieuw Israëlische luchtaanvallen op Hezbollah-doelen in Libanon

Het Israëlische leger heeft opnieuw gebieden in Libanon gebombardeerd. Zondag schrijven persbureaus op basis van berichtgeving van het leger dat er tientallen doelen zijn aangevallen. Waar in Libanon de aanvallen plaatsvonden, is vooralsnog onbekend.

Zaterdag schreef het leger op X ook dat het „afgelopen nacht operaties tegen de opbouw van Hezbollah’s strijdkrachten” heeft geïntensiveerd „met een reeks gerichte aanvallen op belangrijke wapenproductielocaties”. De aanvallen in de nacht van zaterdag op zondag waren tevens gericht op „terroristische infrastructuur”.

Zaterdag meldde het Israëlische leger dat faciliteiten zijn geraakt die werden gebruikt voor de productie en assemblage van raketten in Zuid-Libanon. Ook verschillende Hezbollah-doelen in de Bekavallei werden aangevallen, aldus het leger.

Israël heeft naar eigen zeggen met de aanvallen zaterdag ook smokkelroutes die door Hezbollah worden gebruikt om wapens van Syrië naar Libanon te vervoeren „geneutraliseerd” en „vernietigd”.

De afgelopen dagen is het conflict tussen Israël en Hezbollah in Libanon geëscaleerd. Vrijdag is bij een Israëlische luchtaanval de leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah, omgebracht. Onder meer de opperste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft moslims zaterdag opgeroepen om Hezbollah te helpen in de strijd tegen Israël. 


Liveblog
Crisis in het Midden-oosten


Israëlische luchtaanvallen op Hezbollah-doelen in Libanon