Israëlische luchtaanvallen op Hezbollah-doelen in Libanon

Het Israëlische leger heeft zaterdag gebieden in Libanon gebombardeerd. Op X schrijft het leger het „afgelopen nacht zijn operaties tegen de opbouw van Hezbollah’s strijdkrachten” heeft geïntensiveerd „met een reeks gerichte aanvallen op belangrijke wapenproductielocaties”.

In het bericht op X meldt het Israëlische leger dat het om faciliteiten gaat die werden gebruikt voor de productie en assemblage van raketten in Zuid-Libanon. Ook verschillende Hezbollah-doelen in de Bekavallei werden aangevallen, aldus het leger.

Israël heeft naar eigen zeggen met de aanval ook smokkelroutes die door Hezbollah worden gebruikt om wapens van Syrië naar Libanon te vervoeren „geneutraliseerd” en „vernietigd”.

De afgelopen dagen is het conflict tussen Israël en Hezbollah in Libanon geëscaleerd. Vrijdag is bij een Israëlische luchtaanval de leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah, omgebracht. Onder meer de opperste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft moslims zaterdag opgeroepen om Hezbollah te helpen in de strijd tegen Israël. 

Beeld van zaterdag, na Israëlische aanvallen op een zuidelijke buitenwijk van Beiroet.
Foto Joseph Eid/AFP