Achttienjarige Zwitserse wielrenster overleden na zware val tijdens junioren-WK

De achttienjarige wielrenster Muriel Furrer die donderdag zwaar gewond raakte tijdens het junioren WK, is vrijdagmiddag aan haar verwondingen overleden. Dat meldt de internationale wielerunie UCI in een verklaring.

De Zwitserse Furrer deed mee aan de wegwedstrijd van het WK in Zwitserland. Het regende fors tijdens de rit. Na zo’n tien kilometer kwam ze ten val. Hierop werd ze per traumahelikopter naar het universitair ziekenhuis in Zürich gebracht. Al snel werd duidelijk dat ze zwaar hoofdletsel had opgelopen en in een kritieke toestand verkeerde. Het is nog niet duidelijk wat de val precies veroorzaakte, daar wordt nog onderzoek naar gedaan, zo meldt de UCI.

Furrer was zowel actief als veldrijder, mountainbiker en wegwielrenner. Op het EK mountainbiken voor junioren won ze een bronzen medaille. Op het Zwitserse wegkampioenschap won ze zowel bij de tijd- als wegrit zilver.

„Met het overlijden van Muriel Furrer verliest de internationale wielergemeenschap een renster met een glansrijke toekomst”, schrijft de UCI in een verklaring.

Vrijdagochtend maakte de UCI bekend in samenspraak met de familie van Furrer te hebben besloten dat het WK-programma doorgaat zoals gepland. De rit waarbij Furrer ten val kwam vond plaats op hetzelfde parcours waar het WK voor mannen en vrouwen dit weekend plaatsvindt.

Op 16 september plaatste Furrer nog een laatste foto op Instagram. Ze gaf met emoji’s van hartjesogen en een regenboog aan uit te kijken naar haar „laatste race van het seizoen”.