FC Twente pakt zwaarbevochten punt bij Manchester United

FC Twente is er bij Manchester United in geslaagd om een punt te pakken. De Europa League-ontmoeting op Old Trafford eindigde in een 1-1-gelijkspel. Sam Lammers maakte na rust gelijk, nadat Christian Eriksen de score voor rust had geopend.

Er waren vooraf veel dwarsverbanden tussen Manchester United en FC Twente. Zo speelde trainer Erik ten Hag in het verleden meer dan tweehonderd wedstrijden voor de club uit Enschede. Later was hij assistent-coach. „Ik had liever tegen een andere ploeg gespeeld”, liet hij in aanloop naar het duel weten.

FC Twente kreeg vroeg in de eerste helft een enorme mogelijkheid, maar spits Sam Lammers zag zijn inzet voorlangs gaan. Vervolgens nam de thuisploeg het initiatief over. Nadat Twente-keeper Lars Unnerstall knap een verkeerd geraakte bal van ploeggenoot Mees Hilgers uit de kruising had getikt, moest hij tien minuten voor rust toch de 1-0 incasseren. Christian Eriksen knalde raak.

Na de onderbreking toonde FC Twente zich nauwelijks onder de indruk van de entourage op Old Trafford. Onder anderen Sem Steijn (vrije trap) en Hilgers (kopbal uit een corner) stichtten gevaar. Halverwege de tweede helft maakte Lammers de 1-1 na balverlies van Eriksen.

De goal gaf FC Twente vertrouwen, maar Manchester United kreeg een kwartier voor tijd een kans via Joshua Zirkzee. De inzet van de Oranje-international werd gekeerd door Unnerstall. De Engelsen werden daarna sterker. Het slotoffensief leverde echter niets op, ook al waren er enkele hachelijke momenten voor het doel van Unnerstall. (ANP)