Medewerker basisschool Helmond opgepakt in zedenzaak minderjarige

De politie heeft woensdag een 25-jarige man opgepakt in verband met een zedenzaak in Helmond. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdagmiddag. De verdachte was tot voor kort werkzaam als leerkrachtondersteuner op een basisschool in de Noord-Brabantse gemeente.

De politie startte afgelopen vrijdag een onderzoek naar de man, nadat er een melding binnenkwam dat de verdachte een minderjarig meisje seksueel misbruikt zou hebben. Het OM heeft niet laten weten of het om een leerling van de basisschool gaat. De recherche nam na de melding de gegevensdragers van de man in beslag. Komende vrijdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Meerdere meldingen

De verdachte is aangehouden op basis van één melding, maar meerdere ouders van leerlingen van de basisschool hebben meldingen ingediend over de 25-jarige verdachte. ,,Al deze meldingen worden door de politie meegenomen in het onderzoek en de politie houdt nauw contact met de ouders van betreffende kinderen”, schrijft het OM. De school waar de man in dienst was, werkt volledig mee met het onderzoek.

De politie laat weten uitgebreid onderzoek te doen, wat enige tijd in beslag kan nemen. ,,De precieze aard en omvang daarvan is op dit moment nog niet duidelijk”, aldus het OM. ,,Het digitale onderzoek zal bijvoorbeeld nog enige tijd in beslag nemen.”