Nu ook Italië getroffen door overstromingen, ruim duizend mensen geëvacueerd

Na het noodweer in onder meer Oostenrijk, Tsjechië, Roemenië en Polen, lopen nu ook in verschillende regio’s in Italië de straten onder water. Overstromingen – waarvan beelden rondgaan op sociale media – vonden plaats na ernstige regenval door de storm Boris, die inmiddels van Midden- naar Zuid-Europa trekt. In de Noord-Italiaanse regio Emilia Romagna zijn inmiddels meer dan duizend mensen geëvacueerd, meldt persbureau ANSA.

Lokale autoriteiten roepen Italianen die in de buurt van rivieren wonen op niet meer de straat op de gaan, en op de bovenste verdieping te blijven. De rivieren de Marzeno en Lamone zijn inmiddels overstroomd, aldus de Italiaanse krant La Repubblica. Naar verwachting houdt het slechte weer nog zeker twee dagen aan.


Lees ook

Op pad met de Oostenrijkse brandweer: je weet nooit waar de volgende dijkdoorbraak komt

Dambreuk bij de rivier Perschling, ten westen van Wenen.

De Italiaans minister van Binnenlandse Zaken Matteo Piantedosi maakte woensdagochtend op X bekend dat bij een reddingsactie in Foggia (Zuid-Italië) een brandweerman is omgekomen. In Midden- en Oost-Europa zijn door het noodweer en de overstromingen tot nu toe 21 mensen omgekomen. Meerdere mensen worden nog vermist.

Een deel van de stad Faenza is onder water gelopen. Max Cavallari/EPA
Een straat in Rimini. Dorin Mihai/EPA
Het strand in Marina di Ravenna. Fabrizio Zani/EPA
Een strandtent in Rimini. Dorin Mihai/EPA