‘De hond heeft bijna onze hele platencollectie vernield’

„In de zomer van 2023 was voor mij alles anders. Mijn vrouw en ik hadden in mei van dat jaar ons eerste kind gekregen, Sylvan. Waar ik eerdere jaren in de zomer veel weg was, naar festivals en op pad met vrienden, was ik nu vooral thuis in onze babybubbel.

„Muziek is voor mij altijd heel belangrijk geweest, persoonlijk en in mijn werk, dus als ik Sylvan iets wil meegeven, is het mijn liefde voor muziek.

„Ik had eerst een playlist op Spotify voor hem gemaakt, maar daar ben ik ook snel weer mee gestopt. Ik vind het veel leuker om een plaat op te zetten, dat doe je bewust. Ik draai graag muziek voor anderen, dan krijgt het een andere betekenis. De meeste kindermuziek vind ik helemaal niets, vaak veel te hysterisch en irritant. Dus ik had besloten: ik draai iedere dag een plaat voor hem.

„Net voor de geboorte van onze zoon hebben we een Spaanse straathond van vijf maanden oud geadopteerd – dat leek toen een goed idee. Maar Billie heeft bijna mijn hele platencollectie vernield. De elpee Buddy Holly’s Greatest Hits bleef gelukkig ongeschonden.

„Normaal draai ik in de zomer veel op festivals, zie ik nieuwe dingen en ben ik up-to-date. Dat was vorig jaar even helemaal weg en dan grijp je toch terug op de klassiekers.

„Sylvan bleek ook een duidelijke muzieksmaak te hebben, sommige nummers vond hij helemaal niets. Bij sommige liedjes ging hij zelfs huilen. Everyday van Buddy Holly was bij ons allebei favoriet. Het is een heel lief liedje. Voor mij gaat het erover dat elke dag een beetje mooier wordt, dat je elke dag iets sterker wordt. Dat geldt voor Sylvan, die ik elke dag zie veranderen. Voor mij als moeder, zeker in die heftige eerste maanden. Voor ons als gezin en de liefde die elke dag groeit. En voor Billie, die na die ene keer mijn platencollectie met rust heeft gelaten.”