Nederland na goud hockeyers naar plek acht in medailleklassement

Door het goud van de hockeymannen is Nederland in het medailleklassement van de Olympische Spelen Italië gepasseerd. TeamNL staat met in totaal elf gouden plakken nu op de achtste positie. Eerder op donderdag was openwaterzwemster Sharon van Rouwendaal al succesvol op de tien kilometer.

Naast de zeges van de hockeymannen en Van Rouwendaal was er meer Nederlands succes. Baanwielrenster Hetty van de Wouw won zilver op het sprintonderdeel keirin en kitesurfer Annelous Lammerts mocht brons mee naar huis nemen. Dat gold ook voor atlete Femke Bol op de 400 meter horden.

Nederland heeft momenteel 25 medailles verzameld: elf gouden, zes zilveren en acht bronzen. Op de laatste drie dagen van de Spelen komen nog meer kansen op gouden plakken. Zo spelen de hockeyvrouwen vrijdag de finale tegen China en verdedigen atlete Sifan Hassan op de 10.000 meter en baansprinter Harrie Lavreysen hun in Tokio behaalde titels.

Het medailleklassement van de Spelen van Parijs wordt weer aangevoerd door de Verenigde Staten, met 30 keer goud, 38 keer zilver en 35 keer brons. China zit daar kort achter met 28 keer goud. Australië, Frankrijk en Groot-Brittannië completeren de top vijf.

De Nederlandse hockeyers vieren de winst op Duitsland tijdens de finale op de Olympische Spelen.
Foto Remko de Waal/ANP