Bodhi (m) en Mindy (v) zoeken een liefdesnest

Konijnen zijn groepsdieren. In gevangenschap leven ze daarom minstens met een koppeltje. Maar als één van de twee wegvalt, kan er een probleem ontstaan. De keuze is: een konijn erbij of het konijn dat is achtergebleven af staan, zodat er weer een koppeltje kan ontstaan.

Dat overkwam zowel Bodhi als Mindy. „Ze zijn allebei hun partner verloren en daarom afgestaan aan het asiel”, zegt Saskia Burgering, locatiebeheerder van knaagdierenopvang het Knaagspoor in Ridderkerk. „Het was lastig om weer een maatje voor ze te vinden, maar ze hebben bij elkaar op latere leeftijd toch de liefde weer gevonden.”

Bodhi kwam eerder in het asiel dan Mindy en was diep ongelukkig, zegt Burgering. Tot hij Mindy tegenkwam. „We zagen hem transformeren van een teruggetrokken mannetje naar een vrolijke knul die van puur plezier vreugdesprongetjes maakte”, staat te lezen op de site van de Dierenbescherming. En toen zag Mindy het óók nog eens met hem zitten.

Foto Peter Lipton

Net een sprookje. Nu nog een plek waar ze samen oud kunnen worden. Maar ondanks hun liefdesverhaal loopt het nog geen storm voor het stel. Burgering denkt dat dat vooral is omdat Mindy, een konijn met een teddy-vacht, wat extra zorg nodig heeft. „Bodhi, een gewone hangoor, heeft niet zoveel nodig. Maar Mindy moet minstens een keer per week geborsteld worden en dan ook eens in de acht tot twaalf weken naar de trimmer, om geknipt te worden.”

Dat is op het moment dat de fotograaf kwam net gedaan, dus hoewel haar oren mooi in de pluis zitten is haar vacht zelf kortgeknipt. „Ze is niet op haar allermooist nu, vrees ik.” Bodhi deert het helemaal niets, die vind zijn vriendin wél mooi. „Gedraag je!”, roept Burgering over de rug van de fotograaf naar Bodhi, die vergeet dat hij zich niet in de privacy van hun eigen hok bevindt. „Dit soort foto’s zijn voor een ander soort blaadje.”

Meer informatie over Bohdi en Mindy is te vinden op ikzoekbaas.dierenbescherming.nl