Zeker acht gewonden, waaronder kinderen, bij steekpartij in Noord-Engelse stad Southport

Bij een steekpartij in Southport, een kuststad in het noorden van Engeland, zijn maandag zeker acht mensen gewond geraakt. Dat hebben lokale hulpdiensten laten weten op sociale media. Onder de slachtoffers bevinden zich ook kinderen. Zij zijn naar een kinderziekenhuis overgebracht. De politie spreekt van een „groot incident” waarbij een man is aangehouden die een mes bij zich droeg. Voor de inwoners van Southport is er geen verdere dreiging meer, stelt de politie.

De steekpartij zou zich hebben afgespeeld in een buurtcentrum aan Hart Street, melden de BBC en The Guardian. Kinderen in de basisschoolleeftijd volgden daar een dans- en yogaworkshop rond de muziek van popster Taylor Swift. „Bebloede kinderen” zouden door ouders, die net hun kinderen kwamen ophalen, naar buiten zijn gebracht en gereanimeerd, schrijft The Guardian. Een winkeleigenaar vertelt aan persbureau AP dat hij kinderen onder het bloed het gebouw uit zag rennen. Ze zouden volgens hem in hun nek, borst en rug zijn gestoken. Een andere ooggetuige zegt tegen de BBC dat het leek op „een scene uit een horrorfilm”.

Dergelijke steekpartijen komen in Engeland zelden voor. De Britse premier Keir Starmer noemt de gebeurtenissen in een eerste reactie op X „verschrikkelijk en zeer schokkend”.