Andy Murray beëindigt na Olympische Spelen zijn tenniscarrière

Andy Murray stopt met tennis. De Schot maakt dinsdagochtend in een bericht op X bekend dat de Olympische Spelen in Parijs zijn laatste toernooi zullen zijn. Murray kondigde jaren geleden al eens zijn afscheid aan, maar bleef toen toch tennissen. De Brit kampt al langere tijd met blessures en heeft een metalen kunstheup.

„Strijden voor Groot-Brittannië heeft me veruit de meest memorabele weken uit mijn carrière bezorgd en ik ben enorm trots dat ik dit nog een laatste keer mag doen”, schrijft de 37-jarige Murray. Hij won tweemaal olympisch goud (2012 en 2016) en behaalde drie grandslamtitels: de US in 2012 en Wimbledon in 2013 en 2016.

In 2019 kondigde Murray op emotionele wijze in een persconferentie aan te stoppen. Hij was een jaar daarvoor aan een heup geopereerd en speelde, naar eigen zeggen, maandenlang met pijn. De Australian Open van 2019 zou zijn laatste toernooi zijn, maar Murray bleef toch spelen.

Recentelijk werd hij nog geopereerd aan zijn rug. Omdat het herstel langer duurde, moest hij zich dit jaar afmelden voor het enkelspel op Wimbledon. Nu verwacht hij fit genoeg te zijn om in Parijs de single te spelen. De Olympische Spelen beginnen op vrijdag 26 juli. Murray zal meedoen aan zowel enkel- als dubbelspel.


Lees ook

De wonderlijke comeback van Andy Murray

De Schot Andy Murray versloeg zondag Stan Wawrinka in de finale van het toernooi in Antwerpen.