Vitesse voldoet opnieuw niet aan eisen proflicentie, maar krijgt weer uitstel van KNVB

Opnieuw heeft Vitesse meer tijd gekregen om te voldoen aan de eisen van een proflicentie voor het komende voetbalseizoen. Dat heeft de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB zaterdag laten weten. De Arnhemse club had tot afgelopen vrijdag 12.00 uur om met de benodigde documenten te komen om te laten zien dat de club financieel gezond is en aan de gestelde eisen voldoet.

Vitesse diende die documentatie wel in, maar de beroepscommissie stelt dat “nog niet is voldaan aan alle eisen voor het verkrijgen van een licentie”, zo staat in de verklaring. “Zo ontbreekt op dit moment een sluitende begroting.” Vitesse krijgt nu tot 31 juli 12.00 uur om daar alsnog mee over de brug te komen. De beroepscommissie streeft ernaar om, net als nu, uiterlijk een dag later uitspraak te doen.

Nieuw uitstel daarna lijkt niet aannemelijk. De Keuken Kampioen Divisie, waarnaar Vitesse degradeert wanneer het zijn licentie mag behouden, begint al op 9 augustus.

Eerder uitstel

Vitesse voldeed eerder niet aan de eisen van de KNVB, maar kreeg toen ook al meermaals uitstel. De Arnhemse club kampt met een schuld van maar liefst 19 miljoen euro. Daarvan staat 14 miljoen uit bij Coley Parry, een Amerikaanse durfinvesteerder en eigenaar van de Common Group. Parry wil het geld terug van Vitesse, maar de club heeft dit niet in kas.

Drie weken geleden meldde ondernemer Guus Franke zich om de club van de ondergang te redden. Hij weigert tot op heden onvoorwaardelijk garant te staan voor een bedrag van 5 miljoen euro. Daarmee blijven de geldproblemen van de Arnhemmers onopgelost. Momenteel wordt verder gekeken naar hoe Franke toch kan helpen bij het oplossen van de problemen bij de geplaagde club.


Lees ook

Supporters over het mogelijke verdwijnen van Vitesse: ‘Het is hetzelfde als een geliefde verliezen, misschien nog wel erger’

Geert Cornelissen

“Het is bijzonder vervelend voor eenieder die Vitesse een warm hart toedraagt, dat wij nog in de wachtkamer zitten”, zegt algemeen directeur van Vitesse Edwin Reijntjes zaterdag in een reactie. “Alhoewel ik het proces begrijp en blij ben dat we nog in de race zijn, moeten we nog steeds alles on hold zetten richting komend seizoen. Dat is wrang, aangezien we het namelijk weer ‘gewoon’ over voetbal willen hebben, zoals het eigenlijk hoort.” Hij zegt geloof te blijven houden in het behouden van de proflicentie.