Kansen op voortbestaan Vitesse nog kleiner: geldschieter Franke haakt op laatste moment af

Het noodlijdende Vitesse ziet nagenoeg de laatste kans op een overname, en daarmee het voortbestaan als profclub, verdwijnen. Ondernemer Guus Franke, die zich vorige maand op het laatste moment opwierp als redder van Vitesse, is maandag op het laatste moment afgehaakt, schrijven De Telegraaf en VI. Het is onduidelijk waarom de in Zwitserland gevestigde ondernemer een streep zet door zijn overnameplannen.

Franke had, zo schreef onder meer De Gelderlander eerder, een deal gesloten met de grootste schuldeiser van de club, de Amerikaan Coley Parry. Franke zou de volledige schuld van Vitesse aan de Amerikaan – ruim 14 miljoen euro – voor zijn rekening hebben willen nemen, in ruil voor het eigenaarschap van de Arnhemse club. Daarnaast zou hij bereid zijn geweest enkele miljoenen aan Vitesse over te maken voor een sluitende begroting komend seizoen.

Ondanks de nieuwe hoop was Vitesse al gewaarschuwd: de licentiecommissie van de KNVB schreef in een persbericht eerder dat er „door Vitesse beperkt documentatie” was aangeleverd over Franke, die niet aan de commissie-eisen voldeed. De vraag is wat de club nog kan doen: de deadline voor het inleveren van de documentatie voor het hoger beroep tegen het intrekken van de licentie is vannacht.


Lees ook

‘Redder’ van Vitesse Guus Franke: multimiljonair en grote onbekende

Vitesse-supporters ontvouwen een enorm T-shirt als spandoek op de tribune met de naam van voormalig voorzitter Karel Aalbers.