OM gaat in hoger beroep tegen alle verdachten in zaak Peter R. de Vries

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag hoger beroep aangetekend tegen alle negen verdachten in de zaak van Peter R. de Vries. Eerder deze maand deelde de rechter celstraffen tot 28 jaar uit.Zes van de negen verdachten die terechtstonden zijn veroordeeld. De drie anderen werden vrijgesproken.

De schutter, de chauffeur en de moordmakelaar kregen respectievelijk twee keer 28 jaar en 26 jaar en één maand. Tegen deze drie eiste het OM levenslang en drie andere verdachten kregen celstraffen van 14 jaar. Het OM vindt al deze uitspraken te mild en gaat daarom in hoger beroep.

Volgens de rechtbank hebben de drie hoofdverdachten „ongekend meedogenloos en gewetenloos” gehandeld, maar was er niet genoeg bewijs dat zij lid zouden zijn van een criminele organisatie met een terroristisch oogmerk. Het OM stelde dat wel en hoopt met het hoger beroep onder meer daarover in het gelijk te worden gesteld.


Lees ook

Hard oordeel over moordenaars Peter R. de Vries met een lastig los eindje

Rechters  in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam Osdorp bij de uitspraak in de strafzaak over  de moord op Peter R. de Vries.