Onverwachte nieuwe mogelijke getuige in verkrachtingszaak Ali B

De zedenzaak tegen Ali B is met zeker een halve dag uitgesteld nadat zich woensdag ter elfder ure een mogelijke getuige meldde. Zij had via de advocaat van vermeend slachtoffer Naomi kenbaar gemaakt over informatie te beschikken, waarna de politie woensdagavond een proces verbaal op heeft gemaakt.

Ali B is bekend als rapper, tv-presentator, en voormalig coach in The Voice of Holland.

Het OM zou donderdagochtend in de rechtbank van Haarlem de strafeis tegen Ali B formuleren voor vier zedendelicten die hij afgelopen decennium zou hebben gepleegd. Drie vrouwen deden aangifte van aanranding en verkrachting. Het gaat om zangeressen Ellen ten Damme en Jill Helena en een vrouw, Naomi, die op haar twintigste zegt te zijn verkracht en aangerand door Ali B bij een villafeest in Heiloo. Ali B ontkent alle beschuldigingen.

‘Ik ben moe’

De tweede zittingsdag begon met een verzoek van het OM om een proces-verbaal aan het dossier toe te kunnen voegen. Het gaat om een verklaring van een getuige die stelt dat ze een jonge vrouw achter op de fiets heeft weggebracht na het villafeest in Heiloo. De jonge vrouw zou daarbij, huilend, hebben gesproken over misbruik door Ali B. Het signalement – een blonde vrouw – strookt echter niet met dat van het vermeende slachtoffer, Naomi.

De rechter besloot het proces verbaal niettemin te voegen in het strafdossier, omdat „niet op voorhand uit te sluiten is” dat het een relevante getuigenis betreft. „Bijzonder schadelijk”, stelde Ali B’s verdediging. Donderdagmiddag zullen de rechters de vrouw horen, achter gesloten deuren in de rechtbank. Het OM stelt dat de vrouw met misdaadverslaggever John van den Heuvel contact zocht, wat niet gelukt is. Uiteindelijk kreeg ze slachtofferadvocaat Ruth Jager te pakken rond de zitting woensdag te pakken. Ali B reageerde onthutst. „Ik ben moe.”


Lees ook

https://www.nrc.nl/nieuws/2024/06/12/ali-b-vindt-dat-hij-onterecht-wordt-neergezet-als-de-voice-viezerik-a4856259

Ali B staat de pers te woord in de parkeergarage bij de rechtbank voor de inhoudelijke behandeling van de zedenzaak tegen de rapper.