Go Ahead Eagles pakt laatste Europese ticket na door supporters ontsierd duel

Laatste update:

Go Ahead Eagles speelt komend seizoen Europees voetbal. De Deventenaren versloegen FC Utrecht in de finale van de play-offs (1-2) en mogen daardoor meedoen aan de tweede voorronde van de Conference League, het derde Europese toernooi.

FC Utrecht had lange tijd uitzicht op de overwinning. Aanvoerder Nick Viergever kopte zijn elftal na een half uur spelen van dichtbij op voorsprong. De wedstrijd werd in de tweede helft bij het ingaan van de blessuretijd tijdelijk stilgelegd omdat supporters vuurwerk naar elkaar gooiden.

Go Ahead Eagles flirt met de subtop (en met Europa)

Stadion De Adelaarshorst, tussen de arbeidershuisjes in de Deventer volkswijk Voorstad-Oost.

Go Ahead maakte direct na de onderbreking, die zo’n tien minuten duurde, gelijk via Bobby Adekanye. Viergever veranderde zijn schot van richting (1-1). Verdediger Joris Kramer zorgde diep in de tweede helft van de verlenging, in de 117e minuut, voor de winnende treffer. Hij kopte raak op aangeven van Philippe Rommens.

Het wordt voor Go Ahead Eagles, dat als negende eindigde in de Eredivisie en daardoor als outsider begon aan de play-offs, de derde Europese deelname.

ME grijpt in

De ME grijpt zondagavond in bij ongeregeldheden na de wedstrijd van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles in de Galgenwaard. De gemeente Utrecht meldt dat burgemeester Sharon Dijksma een noodbevel heeft afgekondigd en dat de ME charges uitvoert om de situatie zo snel mogelijk te beëindigen.

De supporters van de Utrechtse club zochten na de wedstrijd, die Go Ahead Eagles had gewonnen, de confrontatie op met de politie. Volgens een woordvoerster van de politie werd met „alles dat voorhanden was” naar agenten gegooid, zoals stenen, putdeksels en fietsen. Het is nog niet bekend of er mensen zijn aangehouden of dat er agenten gewond zijn geraakt. (ANP)