‘Super Size Me’-regisseur Morgan Spurlock overleden

De Amerikaanse documentairemaker Morgan Spurlock is op 53-jarige leeftijd overleden. Hij is voornamelijk bekend van de documentaire Super Size Me (2004), waarin hij het opnam tegen de fastfoodindustrie. Persbureaus melden dat Spurlock is overleden aan de gevolgen van kanker.

In Super Size Me legde Spurlock zichzelf de regel op om een maand lang elke dag drie maaltijden bij McDonald’s te eten. Wanneer medewerkers hem vroegen of hij een ‘super size’-maaltijd wilde, zou hij die niet afslaan. Op aanraden van artsen maakte hij de maand niet af: de gezondheidsschade werd te groot.

„Het was een trieste dag toen we afscheid namen van mijn broer Morgan”, zei Craig Spurlock, die met hem aan verschillende projecten werkte, in een verklaring. „Morgan heeft zoveel gegeven door zijn kunst, ideeën en vrijgevigheid. De wereld heeft een waar creatief genie en een bijzondere man verloren. Ik ben zo trots dat ik met hem heb mogen samenwerken.”

Morgan Spurlock was al langer gestopt met films maken, nadat hij in 2017 bekendmaakte „een deel van het probleem” te zijn waartegen de #MeToo-beweging strijdt, aangezien hij zich in het verleden schuldig had gemaakt aan seksueel wangedrag.