Eerste grand prix-zege in China voor Max Verstappen

Max Verstappen heeft zondag de grand prix van China in Shanghai gewonnen. Van start tot finish reed hij op kop, veelal met grote voorsprong. Het is de eerste keer dat Verstappen de Grote Prijs van China wint. De andere podiumplaatsen zijn voor Lando Norris en Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez.

Verstappen had een goede start en wist al na twee rondes een ruime voorsprong te behalen. Na negen rondes was er al een gat van zeven seconden met Sergio Pérez. Uiteindelijk liep Verstappen veertien seconden voor op Lando Norris. Het is de vierde zege voor Verstappen dit jaar.

Voor het eerst sinds 2019 kon de grand prix van China weer plaatsvinden op het circuit van Shanghai. Door de coronapandemie werden de races tussen 2020 en 2023 geannuleerd. Met deze overwinning heeft Verstappen nu bijna alle circuits die dit jaar op de F1-kalender staan ooit gewonnen. Alleen het circuit van Singapore won hij niet eerder.

Begin april won de Red Bull-coureur de Grote Prijs van Japan. De race daarvoor, in Australië, viel hij al vroeg uit met remproblemen. (NRC, ANP)

Red Bull-teambaas Christian Horner (midden links) feliciteert Max Verstappen zaterdag in Jeddah met zijn tweede overwinning van het seizoen.