Disney wil 1,5 miljard investeren in Fortnite-maker Epic Games

The Walt Disney Company koopt zich voor 1,5 miljard dollar, ruim 1,39 miljard euro, in bij Epic Games, het bedrijf achter de populaire online game Fortnite. Dat meldt Disney donderdag in een persbericht. De twee bedrijven gaan samenwerken om een „games- en entertainementuniversum” te creëren met games, shows en personages van onder meer Disney, Pixar, Marvel en Star Wars. De investering moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders.

Naast de game-ervaring die Disney wil gaan aanbieden zal er in het nieuwe ‘universum’ ook de mogelijkheid zijn om te winkelen. „Dit markeert Disney’s grootste entree ooit in de gamewereld en biedt aanzienlijke kansen voor groei en expansie. We kunnen niet wachten tot fans de Disney-verhalen en werelden waar ze van houden op baanbrekende nieuwe manieren kunnen ervaren”, schrijft directeur van Disney Bob Iger.

Om dit allemaal mogelijk te maken zal er gebruik worden gemaakt van de Unreal Engine, die is ontwikkeld door Epic Games. Dit is een software waarmee ontwikkelaars van videogames de mogelijkheid hebben om hele werelden in games te bouwen. Het wordt tegenwoordig ook in de televisie- en filmwereld gebruikt.

Samenwerking

Vanuit Epic Games klinken enthousiaste geluiden over de nieuwe kapitaalinjectie. „Disney was een van de eerste bedrijven die geloofde in het potentieel van het samenbrengen van hun werelden met de onze in Fortnite”, laat topman van Epic Tim Sweeny weten. „Nu werken we samen aan iets geheel nieuws.”

Sweeny doelt hiermee op de samenwerking die Disney al eerder met zijn bedrijf aanging. Fortnite-spelers konden al met personages uit Marvel, Star Wars en Indiana Jones spelen.


Lees ook
Waarom Disney’s plannen voor de metaverse meer dan een hype zijn

<strong>Bezoekers van </strong><strong><em>Star Wars: Galactic Starcruiser</em></strong><strong> dompelen zich twee dagen onder in een fictieve ruimtereis</strong>, een ‘ruimteshuttle’ brengt ze naar de planeet ‘Batuu’, het Star Wars-gedeelte van Walt Disney World, waar ze attracties als <em>Rise of the Resistance</em> kunnen ervaren.” class=”dmt-article-suggestion__image” src=”http://nltoday.news/wp-content/uploads/2024/02/disney-wil-15-miljard-investeren-in-fortnite-maker-epic-games.jpg”><br />
</a> </p>
<p>Het is niet de eerste keer dat Epic Games samenwerkt met andere entertainmentbedrijven. Eerder investeerden Sony en het bedrijf achter Lego al samen twee miljard dollar in het gamebedrijf. Dat maakte mogelijk dat er een Legovariant van Fortnite in het spel zelf gespeeld kan worden. </p>
<p><em>Fortnite</em> is sinds de lancering van het spel in 2017 opgeklommen tot meest populaire online spel en heeft maandelijks meer dan 220 miljoen actieve spelers. Het is gratis te downloaden en het doel is om als laatste over te blijven op een eiland. Het is erg populair onder kinderen en staat bekend om de verschillende dansjes die de personages kunnen doen. </p>
<p><dmt-util-bar article=