Ajax loot Chelsea voor kwartfinale Women’s Champions League

De voetbalsters van Ajax moeten in de kwartfinale van de Women’s Champions League afrekenen met Chelsea. Ze werden tijdens de loting op het hoofdkantoor van de Europese voetbalbond UEFA in Nyon aan de Engelse topclub gekoppeld.

Ajax speelt op 19 of 20 maart eerst een thuisduel. De uitwedstrijd volgt een week later in Londen. Chelsea veroverde de afgelopen vier jaar de landstitel en staat ook nu bovenaan in de Engelse Super League. Bij de club staat Oranje-international Aniek Nouwen onder contract, maar zij is voorlopig uitgeschakeld door een zware knieblessure.

Ajax haalde als eerste Nederlands vrouwenteam ooit de kwartfinale van het prestigieuze Europese clubtoernooi, nadat het team als tweede was geëindigd in een lastige poule met groepswinnaar Paris Saint-Germain, AS Roma en Bayern München.

De winnaar van het tweeluik tussen Ajax en Chelsea stuit in de halve eindstrijd op het Noorse Brann of FC Barcelona, de Spaanse topclub waarvoor de Nederlandse international Esmee Brugts speelt. Die duels staan voor 20/21 en 27/28 april op de agenda. De finale is op 25 mei in San Mamés, het stadion van Club Athletic uit Bilbao. (ANP)


Lees ook
Waarom coach Suzanne Bakker na dit seizoen moet vertrekken bij Ajax

Ajax-coach Suzanne Bakker (derde van rechts) in december tijdens de Champions League- wedstrijd tegen Bayern München in de Johan Cruijff Arena.