Zorgverzekeraar CZ vordert miljoenen euro’s aan vergoedingen terug van tienduizenden klanten door softwaremankement

Zorgverzekeraar CZ heeft door een softwarefout in 2022 of 2023 tienduizenden klanten een hogere vergoeding uitgekeerd dan waar ze recht op hadden. Dat bevestigt een woordvoerder van de verzekeraar dinsdag tegenover NRC na berichtgeving van de Volkskrant. In totaal zou CZ voor miljoenen euro’s aan geld terugvorderen. Het zou met name gaan om vergoedingen met betrekking tot mondzorg.

De fout is ontstaan door een mankement in de nieuwe software die de zorgverzekeraar gebruikt voor het berekenen van haar vergoedingen. Klanten die een aanvullende verzekering hadden afgesloten voor mondzorg ten gevolge van een ongeval werden ook vergoed voor behandeling buiten die regeling om, aldus de woordvoerder. Daardoor kregen tienduizenden klanten geld uitgekeerd voor mondzorg die niet het gevolg was van een ongeval.

De woordvoerder wil niet verder uitweiden over exacte bedragen maar zegt dat het om een paar tientallen euro’s per klant gaat. Wie getroffen is door de rekenfout heeft inmiddels een brief met excuses van CZ gekregen. Klanten die dat wensen, krijgen wel de mogelijkheid om de terugbetaling in betaaltermijnen uit te voeren.