Politie vermoedt dat grote brand in flatgebouw in Dordrecht is aangestoken

De brand die in de nacht van zondag op maandag woedde in een flatgebouw in Dordrecht is mogelijk aangestoken, zo vermoedt de politie. De organisatie doet momenteel onderzoek naar het incident, aldus een woordvoerster. De brand brak uit op de elfde etage van het gebouw. Er vielen geen slachtoffers.

Op beelden is te zien dat er vlammen uit het bovenste deel van het complex kwamen. Op zaterdag was op dezelfde etage van het gebouw aan de Maarten Harpertsz Trompweg ook een kleine brand uitgebroken, die toen snel geblust kon worden.

De brand is inmiddels geblust en bewoners tot en met de achtste verdieping kunnen weer hun woningen in. Wie een huis heeft op de negende tot en met de twaalfde verdieping, kan er nog niet in en krijgt een veldbedje in de recreatieruimte van het gebouw, aldus de brandweer.

Het flatgebouw telt 189 appartementen. Er wonen reguliere huurders, maar geregeld worden er ook kwetsbare mensen opgevangen. Het is een zogeheten ‘short stay facility’, die volgens de politie momenteel dient als vrouwenopvang.