Zoektocht naar twee vermisten in ingestort Rotterdams pand begonnen

Rechercheurs van de forensische opsporing zijn donderdagmiddag begonnen te zoeken naar de twee vermisten onder het puin van een ingestort pand aan de Schammenkamp in Rotterdam-Zuid, meldt omroep Rijnmond. Reëel instortingsgevaar behoort na nachtelijke sloopwerkzaamheden met een kraan tot het verleden, nu volgens de politie de laatste instabiele laag van het gebouw is verwijderd.

Het kan nog lang duren voordat de lichamen eindelijk zijn geborgen, schrijft de politie, die tegenover de NOS aangeeft een vermoeden te hebben waar ze liggen.

De om veiligheidsredenen dagenlang uitgestelde zoektocht naar de twee vermisten zorgde voor onvrede onder familieleden van de slachtoffers. Zij vonden dat het proces te langzaam ging. Een aantal mensen ging woensdagavond daarom langs de hekken het terrein op. Uiteindelijk heeft de politie met behulp van de ME twee mensen gearresteerd. Ze zijn allebei weer vrijgelaten.

Inmiddels is het rustig op de plek waar maandagavond tientallen huizen zijn verwoest en zeker één persoon is omgekomen na een krachtige explosie in een garagebox. De politie meldt extra agenten naar de plaats delict te hebben gestuurd „zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren en de hulpdiensten veilig kunnen werken”. De aanleiding van de explosie is nog niet bekend.


Lees ook
Almir Hot hoorde hulpgeroep en rende de brand in

<strong>De explosie</strong> vond plaats op straatniveau waar verschillende bedrijfjes hun opslagruimte hadden. ” class=”dmt-article-suggestion__image” src=”http://nltoday.news/wp-content/uploads/2024/02/zoektocht-naar-twee-vermisten-in-ingestort-rotterdams-pand-begonnen.jpg”><br />
</a> <dmt-util-bar article=