Directeur Maurits Hendriks moet vroegtijdig vertrekken bij Ajax

Directeur Maurits Hendriks moet Ajax per 1 maart verlaten. Dat heeft de club woensdag bekendgemaakt na spoedoverleg met de raad van commissarissen. Hendriks, die eerder technisch directeur was van sportkoepel NOC-NSF, trad in september 2022 toe tot de directie van Ajax als chief sports officer.

Hendriks was bij Ajax onder meer verantwoordelijk voor de jeugdopleiding en de vrouwentak. Hij had nog een overeenkomst tot november van dit jaar, maar die wordt nu „in goed overleg” opgezegd, aldus de club. De beëindigde samenwerking volgt enkele maanden op het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat, die afgelopen september naar de uitgang werd gewezen.

Een maand later werd hoofdcoach Maurice Steijn ontslagen vanwege de magere sportieve prestaties. Als vervanger stelde de clubleiding John van ’t Schip aan tot het einde van het seizoen. Vanaf volgend jaar gaat hij een functie in het technisch management vervullen.

Van ’t Schip is de vijfde hoofdcoach in minder dan een jaar tijd. Naast hem en Steijn stonden ook Alfred Schreuder, John Heitinga en Hedwiges Maduro aan de zijlijn. Ajax beleeft op dit moment een slecht seizoen en staat met name door een dramatische start vijfde in de eredivisie. Daardoor is een mogelijke landstitel helemaal uit zicht is geraakt. In de beker werd de Amsterdamse club vorige maand uitgeschakeld door amateurclub Hercules.


Lees ook
Hoe Sven Mislintat Ajax in tweeën brak

<strong>Sven Mislintat</strong> wordt geïnterviewd voor de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard, begin september.” class=”dmt-article-suggestion__image” src=”http://nltoday.news/wp-content/uploads/2024/01/directeur-maurits-hendriks-moet-vroegtijdig-vertrekken-bij-ajax.jpg”><br />
</a> <dmt-util-bar article=