Topman van Boeing erkent fout en onderzoekt incident

De directeur van vliegtuigbouwer Boeing, Dave Calhoun, erkent dat er fouten zijn gemaakt nadat vrijdag een paneel van een toestel losschoot na het opstijgen. Daardoor ontstond er een gat in de wand van het vliegtuig. Het bedrijf gaat achterhalen wat er mis is gegaan. Tijdens een personeelsvergadering op dinsdag beloofde Calhoun transparant te zijn gedurende het onderzoek. Ook gaat hij samenwerken met onderzoeks- en luchtvaartautoriteiten om de fout te achterhalen. In de toespraak praatte Calhoun geëmotioneerd over de eerste foto die hij van het getroffen vliegtuig zag. „Deze gebeurtenis kan nooit meer gebeuren”, zei hij.

In de toespraak voor zijn personeel vertelde Calhoun dat Boeing het vertrouwen moet terugwinnen van luchtvaartmaatschappijen. Zo wil hij dat elk Boeing-vliegtuig in de lucht veilig is en dat het incident zich nooit meer kan herhalen. Ook sprak Calhoun zijn waardering uit over de bemanning van de Boeing 737 MAX 9 van Alaska Airlines. Die konden het toestel zonder andere complicaties laten landen. Niemand raakte gewond.


Lees ook
En alweer gaat het mis met een toestel van Boeing, schade voor imago van het bedrijf groeit

Een medewerker van de toezichthoudende NTSB bekijkt in Portland, Oregon de schade <strong>in het toestel van Alaska Airlines</strong>.” class=”dmt-article-suggestion__image” src=”http://nltoday.news/wp-content/uploads/2024/01/topman-van-boeing-erkent-fout-en-onderzoekt-incident.jpg”><br />
</a> </p>
<p>Vliegtuigmaatschappij Alaska Airlines besloot per direct om niet meer te vliegen met de Boeing-vliegtuigen. Ook werden zondag alle toestellen van dit type aan de grond gehouden. Boeings van dit type worden geïnspecteerd voordat ze verder mogen vliegen. Luchtvaartexperts hebben tegen persbureau <a rel=Bloomberg gezegd dat het waarschijnlijker is dat de fout in de montage van de Boeing zat dan in het ontwerp.