PSV treft Dortmund in achtste finales Champions League, Feyenoord in Europa League wéér tegen Roma

Laatste update:

PSV speelt in de achtste finales van de Champions League tegen Borussia Dortmund. Dat heeft de loting in het Franse Nyon uitgewezen. PSV speelt in februari eerst thuis en gaat daarna naar Duitsland.

De club uit Eindhoven zou als nummer twee van poule B een van de poulewinnaars treffen, dus de kans op een toptegenstander was groot. Maar PSV heeft clubs als Manchester City, Barcelona, Real Madrid en Bayern München ontweken en treft in plaats daarvan Dortmund, dat een nogal wisselend seizoen beleeft.

In de eigen Bundesliga staat Dortmund slechts vijfde, op al dertien punten achterstand van de verrassende koploper Bayer Leverkusen. In de Champions League wist Dortmund wel bovenaan een groep te eindigen met daarin de Franse nummer een Paris Saint-Germain.

PSV is daarentegen bezig aan een succesvol seizoen. In de Eredivisie is de ploeg van trainer Peter Bosz na zestien wedstrijden nog altijd zonder puntverlies. In de groepsfase van de Champions League eindigde PSV achter Arsenal als tweede, mede dankzij een knappe comeback uit bij Sevilla in de voorlaatste wedstrijd (2-3).

Feyenoord alweer tegen Roma

Feyenoord speelt in de tussenronde van de Europa League tegen AS Roma. Dat is inmiddels een oude bekende én angstgegner. De twee ploegen troffen elkaar eerder dit jaar in de kwartfinale van de Europa League en in 2022 in de finale van de Conference League. Beide keren won Roma, dat getraind wordt door de Portugees José Mourinho. AS Roma staat momenteel zevende in de Italiaanse Serie A.

Feyenoord stroomt in vanuit de groepsfase van de Champions League. Daarin eindigden de Rotterdammers als derde in hun poule, achter Atlético Madrid en Lazio Roma.

Ajax hoort later deze middag tegen wie het in de tussenronde van de Conference League moet spelen.



Leeslijst