Zevende explosie in een jaar met loodgieter uit Vlaardingen als vermoedelijk doelwit

Een loodgieter uit Vlaardingen is in de nacht van donderdag op vrijdag voor de zevende keer het vermoedelijke doelwit geworden van een nachtelijke ontploffing. De explosie vond plaats bij een bedrijfspand van de man, die zelf al enige tijd ondergedoken zit. Extra beveiliging, ingezet door de gemeente Vlaardingen, kon de ontploffing niet voorkomen. Het motief van de dader(s) is onbekend.

De ontploffingen begonnen in april van dit jaar. Twee explosies, die een paar dagen na elkaar plaatsvonden, zorgden voor zware schade aan auto’s. Op 5 december was het opnieuw raak bij woningen en bedrijfspanden van de loodgieter, en ook in de daarop volgende dagen was hij meermaals het doelwit. Afgelopen weekend werd een verdacht pakketje bij de woning van de loodgieter gelegd, schrijft Rijnmond. Afgelopen dinsdag pakte de politie een 26-jarige man op, op verdenking van betrokkenheid bij een van de ontploffingen.

Donderdagavond vonden er nog twee andere ontploffingen plaats: in Rotterdam en Spijkenisse. ‘s Nachts waren er vervolgens nog eens explosies in Rotterdam en Dordrecht. Bij die eerste ontploffing raakte een persoon lichtgewond. Volgens Rijnmond hebben er in Rotterdam en omstreken in 2023 meer dan tweehonderd ontploffingen plaatsgevonden. Daarvoor zijn 180 verdachten aangehouden. Lang niet alle ontploffingen zouden drugsgerelateerd zijn.



Leeslijst