AVRO-TROS kiest Joost Klein als Nederlandse inzending voor Eurovisie Songfestival

Joost Klein vertegenwoordigt Nederland komend jaar op het Eurovisie Songfestival in Zweden. Dat maakt de AVRO-TROS maandag bekend. De omroep verkoos Klein, die als tienjarige jongen bekend werd met zijn eigen YouTube-kanaal, boven ruim zeshonderd andere inzendingen.

In zijn muziek richt de 26-jarige Klein, die onder de artiestennaam Joost uitkomt, zich voornamelijk op Nederlandstalige hiphop. Volgens de omroep weet Klein met zijn „aanstekelijke beats en creatieve woordspelingen” een groeiend nationaal en internationaal publiek „te betoveren”. De selectiecommissie wijst op de „Europese hitpotentie van het ingezonden nummer”.

Tijdens het selectieproces was radiozender NPO 3FM een petitie gestart om de populaire Klein naar het jaarlijkse evenement te loodsen. Die werd door zeker 25.000 mensen ondertekend. Het Eurovisie Songfestival vindt volgend jaar in Malmö plaats tussen 7 en 11 mei.


Lees ook
Woede, verdriet en euforisch geluk bij de grote droom van Joost Klein

<strong>Joost</strong> tijdens zijn optreden in AFAS Live in Amsterdam.” class=”dmt-article-suggestion__image” src=”http://nltoday.news/wp-content/uploads/2023/12/avro-tros-kiest-joost-klein-als-nederlandse-inzending-voor-eurovisie-songfestival.jpg”><br />
</a> <dmt-util-bar article=

Leeslijst