Matthijs van Nieuwkerk gaat programma presenteren bij RTL

Tv-presentator Matthijs van Nieuwkerk heeft een contract voor vier jaar getekend bij RTL. Dat bevestigt RTL volgens persbureau ANP. Vanaf april gaat Van Nieuwkerk volgens het AD een wekelijks programma op zondag presenteren met muziek en een terugblik op de week. Daarnaast zou worden gesproken over andere programma’s voor RTL en Videoland.

Van Nieuwkerk presenteerde jarenlang het bekende programma De Wereld Draait Door. Vorig jaar kwam hij in opspraak toen de Volkskrant berichtte over grensoverschrijdend gedrag dat de presentator achter de schermen vertoonde. De publieke omroep begon een onderzoek naar de werkomstandigheden, andere programma’s gingen door zonder Van Nieuwkerk en NPO-bestuurder Frans Klein vertrok.

In september sprak Van Nieuwkerk zich in NRC voor het eerst uit over de beschuldigingen. „Ik wist niet dat het voor sommige mensen zó ernstig was”, zei hij in het interview over de tientallen burn-outs onder DWDD-medewerkers. Op de vraag of het programma de geknakte medewerkers waard was: „Deze vraag houdt me sinds het verschijnen van het artikel bezig. […] Het antwoord is: natuurlijk niet.”

„Matthijs heeft een periode van reflectie achter de rug en zich daarover open en eerlijk uitgesproken in NRC”, zegt RTL-topman Peter van der Vorst tegen ANP. „Nu ook de betrokkenen zijn gehoord en het onderzoek van de OGCO [het onderzoek van de publieke omroep, red.] zo goed als klaar is, vinden wij dat Matthijs in het nieuwe jaar kan terugkeren op televisie.”


Lees ook
Matthijs van Nieuwkerk: ‘Waarom was ik op momenten verdomme zo’n lul?’

Matthijs van Nieuwkerk: ‘Waarom was ik op momenten verdomme zo’n lul?’


Leeslijst