Ajax wint verrassend eerste wedstrijd in groepsfase Champions League met 2-0 van PSG

De Ajax-vrouwen hebben hun allereerste wedstrijd ooit in de groepsfase van de Champions League gewonnen. De Amsterdammers waren woensdagavond in de Johan Cruijff Arena met 2-0 te sterk voor PSG, afgelopen vijf jaar minimaal kwartfinalist. Ajax staat door de zege bovenaan in groep C.

Aan het begin van de wedstrijd leek Ajax direct al in de problemen te komen, doordat keeper Regina van Eijk uit haar doel kwam, en het duel verloor van een aanvaller van PSG. Dit leidde tot een schietkans voor Marie-Antoinette Katoto, maar zij trapte de bal net over het doel.

Daarna bleef het spel lang rustig, tot Ajax bijna weer op achterstand kwam. In de 29ste minuut kopte Tabita Chawinga de bal net over. Even later kwam Ajax bijna op voorsprong toen doelvrouw Constance Picaud van PSG ver uit haar doel was. Het schot van Chasity Grant werd echter geblokt door verdediger Sakina Karchaoui.

Ajax-captain Sherida Spitse tijdens de Klassieker tegen Feyenoord in maart, die ook in de Johan Cruijff Arena werd gespeeld.

Winst

Niet veel later maakten de Ajacieden het dan toch waar, toen een hard schot van Nadine Noordam werd tegengehouden door een PSG-verdediger. Die slaagde er niet in de bal goed weg te werken, waarna Tiny Hoekstra scoorde.

Vlak voor rust ging linksback van Ajax Ashleigh Weerden mee naar voren, waar ze hard onderuit werd gehaald. Ajax kreeg een penalty toegewezen die werd benut door aanvoerder Sharida Spitse. Ajax ging met 2-0 de rust in.

De tweede helft bleek een stuk zwaarder voor de Amsterdammers omdat PSG veel druk op doel van Ajax zette. Maar met zwaar verdedigingswerk in het grootste deel van de tweede helft wist Ajax in de slotfase weer te controleren en kwam PSG niet meer tot scoren.

Ajax neemt met de zege de leiding in groep C. Bayern München speelde woensdag op eigen veld met 2-2 gelijk tegen AS Roma. Volgende week donderdag speelt Ajax in Rome de tweede poulewedstrijd.